Alingsås KIK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Alingsås KIK

Toarpsalliansen A - Alingsås KIK 2-2 (2-1)
Det blev en rafflande match idag, med kamp från båda lagen och totalt 13 tilläggsminuter... Det längsta avbrottet var i första halvlek och varade i ca 10 minuter, pga att en KIK-spelare landade fel efter ett upphopp och skadade sitt knä. Vi hoppas att det inte är något allvarligt och att hon snart är på benen igen.
Men i övrigt; Ja, första halvlek bestod av mycket fint passningsspel från KIK och stor press mot vårt mål de första 20. Att KIK tar ledningen efter en kvart är inte helt ologiskt. Lite synd bara att de gör det på straff, i vårt tycke tveksamt dömt för hands. Domaren gör inte samma bedömning och det får vi naturligtvis respektera.
Efter ett tag kom vi in i matchen mer och kunde jämna ut spelet ordentligt. När Becka skickar upp en utspark bakom KIK:s högt stående backlinje, så tvekar inte Elin Å en sekund. Hon hugger direkt, vinner bollen, springer sig fri och placerar en kvittering. Härligt!
Målet gav energi i den stekande ökenhettan och nu är det jämn kamp resten av halvleken.
Vårt ledningsmål kommer efter att Sandra snappat upp en misslyckad passning inom KIK och lägger upp den till en fin djupledslöpning som Elin Å hugger på. Hon springer ifrån KIK:s backar och skapar sig ett friläge - igen. Inte heller denna gången gör hon några misstag och 2-1 är ett faktum.
Pausvila i ledning alltså. Nu förväntar vi oss 45 minuters ställningskrig.
Och det blev det också. KIK pressar på så mycket de orkar och vi får styra undan och parera, vilket vi gör väldigt bra. Det vet vi, för att våra motståndare började lägga mer och mer fokus på domsluten, både de som togs och de som inte togs.
Domaren ja, en riktigt duktig kille som vi inte haft förut men gärna får döma oss igen.
Men nåväl, vi reder ut det mesta av pressen. När matchen känns som om den är inne på tilläggsminuterna, så får KIK i alla fall in en kvittering. Riktigt surt. Tre minuter senare blåser domaren av...
Idag byter vi runt positioner på en del spelare, värmen tar påtagligt på orken, men tjejerna kämpar på på sina nya positioner och gör det riktigt bra.
Självklart är det surt att tappa en ledning så sent i matchen, men i ärlighetens namn så hade KIK ett skott i undersida ribba en stund tidigare, som borde gått in så det var väl nån form av kosmisk rättvisa ändå... Sett över hela matchen så blev det ett rättvist resultat till slut.
Vi har sett hur KIK har spelat mot andra lag i serien och de har gjort det jättebra. De har visat att de hör hemma i trean och med dagens match så visade vi också det idag.